WE'RE AN INDEPENDENT
PRODUCTION WAREHOUSE

 

Yes You Can

 
 
TMF / SEPTEMBER 2011
 
 
TMF goes E.R. in Burundi! En je mag er zeker van zijn dat dat stomende televisie gaat opleveren. Bevallingen, beenbreuken, malaria-aanvallen: we gaan niets uit de weg. Maar in plaats van in je luie zetel toe te kijken, kan je ook meehelpen. Want het ziekenhuis van Kiganda heeft jouw hulp nodig!
 
Het hospitaal in Kiganda staat in voor de gezondheid van meer dan 150 000 Burundezen. Het kleine team van dokters, verplegers, kinesisten, vroedvrouwen en technici verricht er elke dag wonderen. Dag na dag brengen ze tientallen kinderen op de wereld, verzorgen ze slachtoffers van granaten en landmijnen en doen ze hun uiterste best om malaria te bestrijden. Maar de omstandigheden waarin ze moeten werken, zijn keihard. Er is te weinig plaats, waardoor er soms twee patiënten één bed moeten delen. Besmetting van de ene zieke op de andere is dan ook een immens probleem. Het sanitair is oud en werkt al jaren niet meer. Geen bednet, cliniclowns of televisie voor de zieke kindjes, dus ze vervelen zich elke dag steendood.
Slachtoffertjes van landmijnen krijgen er na hun operatie nauwelijks oefeningen om weer te leren lopen. En de waterleiding werkt ook niet meer, waardoor de technici elke dag tientallen keren over-en-weer moeten lopen naar de bron om bidons met water te vullen.
 
Concept & Productie
Geronimo
Camera
Manu Vanderjeugd / Teun Poppe
Regie
Stefaan Ledeganck
Productie
Jasper Moeyaert
 
Geronimo
Indiëstraat 12b | B-2000 Antwerp
News
 
News