WE'RE AN INDEPENDENT
PRODUCTION WAREHOUSE

 

Work It

 
WORK IT is een driedelig magazine van telkens 25 minuten. Zes totaal verschillende rubrieken geven jongeren een inkijk in wat ze kunnen verwachten als ze beginnen te werken. De thema's worden aangebracht door de jongeren zelf: van jeugdwerkloosheid en knelpuntberoepen tot studeren met een leercontract. Het geheel wordt gekruid met de pijnlijkste youtubevideo's van het moment, waarin je te zien krijgt hoe hard het ook fout kan gaan op de werkvloer.
 
De rubrieken:
- WORK THIS OUTfit: twee jonge BV's krijgen een dag lang een andere job. Aagje Vanwalleghem werd vuilnisvrouw, Seppe Smits ging in een kinderdagverblijf werken en Kevin Kayinrangwa
werd loodgieter.

- THE WORK WIZZARD: acteur Leonard Muylle heeft 1 minuut om alles uit te leggen over één thema en een verkleedkoffer om zijn uitleg kleur te geven. Hij legt uit wat een knelpuntberoep is, waarover je kan onderhandelen bij je eerste sollicitatie, hoe je een sollicitatiebrief schrijft en hoe je een eigen zaak start. Of zijn uitleg altijd even relevant is, dat is een andere vraag.

- STUDENTS@WORK: Elke aflevering volgen we iemand die tegelijk werkt en studeert: Ben wordt garagist met een leercontract, Elvis krijgt een IBO om vliegtuigen te onderhouden, en Elizabeth combineert haar werk in het ziekenhuis met een bachelor verpleegkunde.

- JOBSHOPPER: Niels heeft twaalf uur de tijd om een job te zoeken… en een tomeloos enthousiasme.

- WORKAHOLIC: een portret van een jongere die kort geleden is beginnen werken, en die goed bezig is: Francesco start een kapperszaak, Lieze en Nele beginnen een dansschool.

- THE KING'S KITCHEN: jongeren koken met minister van Werk Monica De Coninck. Ondertussen vuren ze al hun vragen af. En het bleef niet bij werk. Ze kwamen ook te weten wie de minister haar meest sexy collega vindt, en nog veel intiemere weetjes!
 
Work It is een programma van Geronimo voor OP12.
 
Geronimo
Indiëstraat 12b | B-2000 Antwerp
News
 
News